donderdag 7 november 2013

Petitie aan de koning - Een Willehalm-Ridderorde van het Woord (m/v) instellen als aanvulling op de Militaire Willems-Orde

Willehalm Instituut Persbericht

Amsterdam 6 November, 2013 – Op 3 november jl. heeft Robert Jan Kelder namens de Willehalm Stichting een petitie aan koning Willem-Alexander als Grootmeester van de Militaire Willems-Orde opgesteld om een Civiele Willehalm-Ridderorde van het Woord (m/v) in te stellen. Op 28 mei 2014, de (vermoedelijke) 1200ste sterfdag van Sint Willehalm, of te wel de historische, middeleeuwse Willem van Oranje (zie afb.), zal de petitie aan de koning en aan de Raad van Adel ingediend worden namens de tot die tijd binnengekomen ondertekenaars. Tot het zo ver is, zal aan de verdere vormgeving en onderbouwing van de petitie gewerkt worden. 

Hier volgt wat op de Willehalm-Orde.Petities.nl te lezen staat met links naar drie ondersteunende blogs (o.m. deze).


* * *

De Willems-Orde werd in 1815 door koning Willem I ingesteld en is genoemd naar de middeleeuwse Willem van Oranje, stichter van het Oranjehuis in Zuid-Frankrijk, paladijn van Karel de Grote en beschermheilige van het Keltische christendom, die in 1066 tot schutspatroon van de ridders werd benoemd.
PETITIE
Wij
allen die een vernieuwing van het ridderschap in een moderne vorm wensen
constateren
Over deze Willem van Oranje heeft Wolfram von Eschenbach, naast zijn "Parzival", een epos "Willehalm" gedicht. Deze Willehalm heeft niet alleen Europa in de 9e eeuw ervan behoed om door de Mooren uit Spanje bezet te worden, maar, volgens Werner Greubs onderzoeksverslag "Willem van Oranje, Parzival en de Graal - Wolfram von Eschenbach als historicus", ook een beslissende rol gespeeld in de totstandkoming van het Graalkoningschap van Parzival.
en verzoeken
Uwe Majesteit, Grootmeester van de Militaire Willems-Orde als enige daartoe grondwettelijk bevoegd, om een "Civiele Willehalm Ridderorde van het Woord" (m/v) in te stellen ten einde met de nodige moed, rechtvaardigheid en trouw de hedendaagse Graalimpuls te verwezenlijken, die besloten ligt in het omvormen van de huidige op egoïsme gebaseerde wereldeconomie tot een zodanige die gebaseerd is op liefde voor de mens, aarde en kosmos.


http://Willehalm-Ridderorde.petities.nl/  is het adres om de petitie te ondertekenen en/of door te geven.
* * *
Op dezelfde dag (3 november) heeft de Willehalm Stichting een tevens ondertekenbare petitie t.o.v. Dr. Slobodan Mitric (Karate Bob) opgesteld die op inhumane en illegale wijze door staatssecretaris Teeven binnenkort dreigt uitgewezen te worden naar Servië waar hij voor zijn dood vreest. 
Update: Deze petitie is intussen geannuleerd. De begunstigde is op 25 november 2016 overleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten